Succesul ţine de atitudine!

Citatul prezentat în titlul acestui articol m-a făcut să înţeleg pe parcurs că totul depinde de cum priveşti lucrurile şi de atitudinea ta asupra fiecărei acţiuni realizate. Întrebând tinerii, în special adolescenţii despre ceea ce îşi doresc în viaţă, aflu pe zi ce trece că nu vor nimic special, iar dacă ar fi să le prezint un ţel ar spune că e imposibil să îl realizeze şi că degeaba încearcă.

Astfel putem observa diferenţa de atitudine. Vedem faptul că cei ce îşi doresc cu adevărat ceva şi luptă pentru visele lor ajung să le trăiască şi chiar să vorbească despre ele. De la oameni dintre noi, precum Damian Drăghici, până la antreprenori gen Richard Branson, aspiraţia a dus diferiţi inovatori către culmile succesului.

Uneori îmi spun: „poate că aşa trebuie să fie”. Dacă adopţi o atitudine indiferentă, te laşi condus de ceilalţi din jurul tău şi nu îţi pasă de ce va urma, ai mari şanse să fii încă o persoană ce merge pe binecunoscutul drum fără vreo realizare importantă.

Este trist faptul că adolescenţii îşi doresc să se distreze cât mai mult pe banii părinţilor, îşi distrug viaţa căzând în capcana viciilor, pierd timpul în faţa blocului mâncând seminţe sau mergând la Mall să se îndoape cu shaorma. Dar e mai simplu să profiţi de ce ai momentan, iar după să aştepţi să cadă totul din cer, nu?

Vorbesc de adolescenţi pentru că, până la urmă, ei reprezintă viitorul. Atitudinea celor care au prins revoluţia cu greu se schimbă şi, spun asta, uitându-mă la părinţii pe care îi văd zilinc, fie că sunt ai mei sau nu.

La final, am plăcerea să vă prezint câteva fraze de aur semnate de Chuck Swindoll, ce caracterizează mult mai profund ceea ce poate fi cel mai important pentru noi: atitudinea.

Cu cât trăiesc mai mult, cu atât percep mai profund impactul pe care îl are atitudinea asupra vieţii noastre. Atitudinea este – pentru mine – mult mai importantă decât faptele în sine. Este mai importantă decât trecutul, educaţia, banii, circumstanţele, eşecurile sau succesele. Este mai presus de ceea ce gândesc, spun sau fac oamenii. Este mai valoroasă decât aspectul nostru fizic, talentul sau capacităţile noastre. Poate să consolideze sau so distrugă o companie, o biserică sau o familie. Ceea ce este cu adevărat remarcabil este faptul că ne putem alege atitudinea pe care o dorim în fiecare zi din viaţa noastră. Nu ne putem schimba trecutul. Nu putem schimba felul în care oamenii reacţionează în diverse situaţii ale existenţei noastre. Nu putem schimba inevitabilul. Singurul lucru pe care putem să-l facem este să întindem cât mai mult coarda pe care o avem la dispoziţie: atitudinea.

Sunt convins că 10% din viaţă este controlat de destin, iar 90% de felul în care reacţionez în faţa destinului. Noi suntem cei care ne aflăm la cârma atitudinilor noastre”.

One comment to Succesul ţine de atitudine!

  • Danescu Dana  says:

    Super articolul!
    Daca vei intreba azi un adolescent ce vrea sa faca peste cativa ani iti va spune ca nu stie,daca il intrebi unde e sambata seara iti va raspunde ca in club,daca il suni duminica dimineata..doarme…iar daca ii spui sa te ajute sa organizezi un mic spectacol te va intreba ce castiga..si asa mai departe…
    Bine sunt si exceptii,din pacate din ce in ce mai putine…

Lasa un raspuns

Poti folosi urmatoarele tag-uri si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>