obiective postari etichetate

Despre obtinerea rezultatelor sau invatarea altfel

Creierul este ca un muschi. (Carl Sagan)

Sambata, 18 ianuarie, am fost la workshopul „Rezultate dincolo de asteptari”, condus de Dr. Cristian Carstoiu .

Tema? Una care ne priveste pe toti: cum putem obtine ceea ce ne dorim?

Un training de o zi de tipul soft skills. Bucuria si surpriza mea a fost sa constat ca este vorba de mai mult, de altceva.

Cand au loc evenimente de dezvoltare personala canalizate pe dezvoltarea abilitatilor considerate mai “soft” (pentru ca se axeaza pe invatarea unor tipare comportamentale noi etc., nu pe informatie tehnica, obiectiva) exista riscul ca trainingul respectiv sa se desfasoare intr-un mod poate prea relaxat, cu informatie mai difuza, accentul cazand mai degraba pe libertatea de exprimare a opiniilor si atitudinilor cursantilor.

Intalnirea cu Cristian...

...mai mult

Pestisorul de aur ? 4 motive pentru care nu obtinem ceea ce ne dorim

Daca crezi in tine…si in visele tale… si iti urmezi steaua… o vei pati din partea acelor oameni care isi petrec timpul muncind cu adevarat, invatand si nefiind la fel de lenesi. (Terry Pratchett, The Wee Free Men)

Realitatea emotionala a aspiratiilor noastre a luat, de-a lungul timpului, tot felul de de forme culturale, de la cele magic-naive – tineti minte povestea pestisorului de aur care ne indeplineste trei dorinte – la, astazi, cele mai ambitioase – varianta moderna a istoriilor de succes personal si profesional pentru adulti.

Am avut grija, cu alte cuvinte, sa povestim si sa scriem din belsug pe aceasta tema care, e limpede, ne framanta poate mai mult decat oricare alta: cum obtinem ceea ce ne dorim?

Daca ar exista o statistica pentru raspunsurile la aceasta intrebare, cel ...

...mai mult