valori postari etichetate

Cand nu mai poti evita inovatia in organizatie…

Inovatia este problema centrala atunci cand vine vorba despre prosperitatea economica (Michael Porter)

Auzim adesea indemnul potrivit caruia, pentru a putea merge mai departe – indiferent de contextul de viata la care ne referim – este nevoie sa ne adaptam. Adica sa gasim strategia corecta, sa ne ascutim armele potrivite, sa ne ajustam atitudinea, astfel incat sa fim pregatiti pentru schimbare.

Uneori insa putem avea sentimentul ca, desi ea se impune agresiv din partea realitatii, pur si simplu nu putem gasi resorturile interioare, mentale-emotionale, pentru a intelege cum sa facem acest lucru, cum sa il punem in practica. Este ca si cum – dincolo de intuitia ca “ceva trebuie facut” – “ceva ne scapa”...

...mai mult

Mai mult umor, mai putin stres: pledoarie pentru regasirea evidentului

Recenzie de carte

Viata nu este un stres continuu  –  Lorette LaRoche, Ed. Amaltea, 2009

Loretta LaRoche, consultant international pentru gestionarea stresului, este cunoscuta pe piata romaneasca de literatura de dezvoltare personala si cu alte doua titluri (aparute in cadrul aceleiasi edituri) care au facut din ea o autoare de succes in toata lumea:  Relaxeaza-te viata merita traita! si Viata trece repede – Traieste-o din plin!.

Cartea de fata este un alt prilej de reintalnire cu valorile si viziunea despre viata a autoarei.  Lucrand timp de trei decenii pe probleme de wellness si de reducere a stresului, Loretta spune ca ideea de la baza metodelor ei de lucru este aceea de constientizare a propriului simt al absurdului; in ultima instanta, a bunului simt.

De ce? Pentru ca, continua...

...mai mult