Alegeri care iti schimba viata

„Cea mai minunata putere pe care o are un om este aceea de a face alegeri.” Martin J.Kohe

Milioane de oameni se plang zilnic de viata lor si de felul in care merg lucrurile, fara sa inteleaga ca detin o putere nemarginita care le permite sa porneasca pe un nou drum in viata. Odata ce ai cunoscut aceasta putere si ai inceput sa o folosesti, iti poti schimba intreaga existenta. Cel mai uimitor lucru in legatura cu aceasta putere este ca se afla la dispozitia fiecaruia dintre noi, indiferent de varsta, etnie sau pozitia in societate. Nu este nevoie de inteligenta, educatie, cumul de cunostinte sau talent. Ne este data tuturor la nastere. Ceea ce ne revine noua este insa, constientizarea acesteia.

Indiferent ca o numim „liber arbitru” asa cum o numesc iezuitii sau „cea mai mare putere”, cum face Kohe, un lucru este cert: traim intr-adevar facand alegeri, nu la intamplare. Cele mai importante alegeri pe care le putem face au legatura cu valorile noastre, felul in care ii tratam pe ceilalti, caracterul nostru, (smerit sau mandru), modul in care ne rezolvam problemele, ce invatam, cat de mult invatam, sistemul nostru de convingeri, scopul si atitudinea pe care le avem.

Exista alegeri. Optiuni. Nu putem alege sa nu alegem – Lewis B SMEDES.

In cartea sa, „Alegeri care ne schimba viata”, autorul ne invata pe rand cum sa deprindem virtuti precum smerenia, rabdarea, iertarea, empatia si daruirea.  De asemenea, cartea ne invata ca atunci cand suntem plini de noi insine, ii respingem pe ceilalti. Cele mai bune lucruri ni se intampla  doar atunci cand oferim cu generozitate si nu avem grija doar de noi insine.

Autor: Hal Urban

Colectia Motivational

Pentru a comanda cartea, click aici.

One comment to Alegeri care iti schimba viata

  • paul  says:

    Intrebarea mea se referea la traducerea unor titluri noi. Ultimul volum lansat a fost cel cu numarul 27, Yoda: Rendez-Vous Intunecat, in anul 2007. De atunci, din cat am urmarit eu site-ul editurii dvs., nu a mai aparut nimic nou.

    p.s. Am repostat acest comentariu aici deoarece nu mi s-a mai raspuns la articolul initial.

Lasa un raspuns

Poti folosi urmatoarele tag-uri si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>