Prima impresie conteaza.
Fiind fata in fata cu intervievatorul, acesta te va scruta cu privirea din cap pana in picioare, iar ceea ce va vedea poate fi la fel de important cu ceea ce vei zice.
Tinuta ta trebuie sa fie adecvata domeniului in care lucrezi, dar fie ca aceasta inseamna sa adopti un look conservator, fie unul creativ, trebuie sa arati ca un adevarat profesionist.
Iti poti exprima personalitatea prin tinuta pe care o adopti, dar retine ca nu trebuie sa te evidentiezi prin aceasta, ci prin calitatile tale si experienta.
Investigheaza Codul tinutei adoptat de firma respectiva
Pentru majoritatea interviurilor, costumul de business este o tinuta potrivita.
Daca nu esti sigur daca ar trebui sau nu sa porti un costum, poti intreaba recrutorul care este codul tinutei angajatilor firmei respective. Totusi, retine ca interviul nu poate fi considerat ca o zi obisnuita de lucru in acea companie si trebuie sa fii imbracat adecvat acestei situatii speciale.
Chiar daca tinuta adoptata de angajatii companiei este cea obisnuita de business, sau pur si simplu nu exista o tinuta obligatorie, tot trebuie sa iei in considerare varianta costumului pentru interviu.
De asemenea, trebuie sa iei in considerare si faptul ca ceilalti candidati ar putea purta costume, iar tu ai putea fi singurul candidat care nu s-a imbracat corespunzator.
Regula de aur: Daca esti in dubiu, poarta un costum este mai bine sa fii imbracat prea formal decat prea obisnuit.
Aspecte ale modei permise in cadrul interviurilor
Iata in continuare cateva sfaturi care te vor ajuta sa faci o prima impresie excelenta intervievatorului, indiferent de domeniul profesiei tale.
Costumele in culori conservatoare, ca de exemplu negru sau bleumarin sunt o alegere sigura atat pentru barbati, cat si pentru femei, si pot fi purtate cu camasi uni (eventual albe), pentru un look profesionist si cu gust.
Iti poti exprima personalitatea intr-un mod subtil, prin mici detalii – femeile pot purta o bijuterie aleasa cu gust, iar barbatii o cravata eleganta.
Aspecte ale modei nepermise in cadrul interviurilor
Asa cum exista anumite aspecte ale modei permise in cadrul tuturor interviurilor, indiferent de domeniu, exista si aspecte nepermise, care ar trebui evitate de catre toti candidatii, deoarece pot parea neprofesionali.
Pentru femei, fustele scurte sau sandalele nu sunt potrivite pentru nici un interviu. Intotdeauna, acestea trebuie sa poarte fuste aproape de (sau care depasesc) nivelul genunchilor, pantofi, obligatoriu cu dres. De asemenea, este bine sa evite imprimeurile florale si tinutele in culori puternice.
In cazul barbatilor, costumele cu o croiala nepotrivita transmit un mesaj necorespunzator si nu fac o impresie buna asupra angajatorilor. De asemenea, pentru a avea un look profesional, acestia trebuie sa evite cravatele in culori sau modele excentrice, pantofii sport, puloverele pe gat sau tricourile cu maneca scurta.
Detaliile intregesc tinuta
Demonstreaza angajatorului ca esti un perfectionist, fiind atent si la micile detalii.
Femeile trebuie sa fie atente in aceasta directie, in special la manichiura, machiaj si geanta pe care o poarta. Unghiile trebuie sa fie de o lungime rezonabila, iar culoarea lacului folosit nu trebuie sa fie stridenta. Machiajul trebuie sa fie cat mai discret, iar parfumul poate lipsi. Geanta trebuie sa se asorteze cu restul tinutei, in special cu pantofii.
Si barbatii trebuie sa aiba o manichiura ingrijita. De asemenea, pantofii (lustruiti) si sosetele trebuie sa se asorteze cu restul tinutei, iar geanta (sau mapa) trebuie sa fie curata si intr-o conditie cat mai buna.
Nu trebuie sa cheltui multi bani pentru a avea un look profesional secretul unei prime impresii excelente consta in alegerea cu grija a tinutei, fiind atent si la micile detalii.
Sursa: http://www.ejobs.ro/
Intrebarea mea se referea la traducerea unor titluri noi. Ultimul volum lansat a fost cel cu numarul 27, Yoda: Rendez-Vous Intunecat, in anul 2007. De atunci, din cat am urmarit eu site-ul editurii dvs., nu a mai aparut nimic nou.
p.s. Am repostat acest comentariu aici deoarece nu mi s-a mai raspuns la articolul initial.