Pentru ca avem ca principiu dezvoltarea personala pe toate planurile, va oferim o salata delicioasa si sanatoasa, testata de curand:
Salata calduta de mare
Salata pitica, creveti micuti…dar o imensa placere!
Omega fiert-omega cald;
4 portii pentru familie;
pe masa in 58 minute (pregatire 20 min, fierbere 8 min, macerare 30min).
Ingrediente:
200 g creveti, 2 vinete, 125 g de amestesc de salate (salate pitice amestecate: laptuca cu flori galbene, fetica…), 1 catel de usturoi, 2 linguri de ulei de masline extravirgin, 2linguri de ulei de rapita, 1 lingura de otet, cateva fire de patrunjel, sare grunjoasa, piper.
Tocati patrunjelul, decorticati crevetii, spalati vinetele, uscati-le si taiati-le in felii groase in lungime, fara sa le curatati de coaja. Presarati-le cu sare grunjoasa si lasati-le sa se scruga timp de 30 de minute.
Stergeti-le cu grija si taiati-le cubulete. Incalziti uleiul intr-o tigaie si caliti-le timp de 5 minute.Adaugati crevetii si lasati pe foc timp de inca 3 minute.
Spalati si scurgeti salatele. Curatati si tocati usturoiul. Emulsionati uleiul de rapita si otetul cu usturoi, sare si piper.
Amestecati salatele si cubuletele de vinete caldute inca. Stropiti cu vinegreta, asezati deasupra crevetii si presarati cu patrunjel.
Serviti preparatul imediat.
Sanatate:
In secolul XVIII, un zarzavagiu a semanat din greseala un amestec de salate, iar rezultatul a primit numele de “mesclun” (de la “mescla”, termen insemnand “amestec” in dialectul respectivului zarzavagiu).
Acest amestec de salate, compus la origine din 13 mladite diferite, a devenit relativ “suplu”, dat fiind faptul ca avem dreptul sa amestecam ce salate dorim, cu conditia sa fie vorba despre vegetale de exceptie.
Oricum veti alege, veti consuma omega3.
Reteta extrasa din cartea „Celebrii Omega 3 in alimentatia zilnica”, Anne Dufour & Laurence Wittner”, Colectia „Carti pentru viata ta”, Editura Amaltea.
Lasa un raspuns