Tehnologia schimbă radical piața muncii

Tehnologia schimba radical piata muncii: Doi din trei antreprenori vor sa investeasca in angajati

Cele mai importante abilitati cautate de antreprenori la angajatii lor sunt invatarea activa, buna exprimare orala si notiuni de folosire a calculatorului. Opt din zece antreprenori considera ca este foarte important ca angajatii sa se instruiasca la locul de munca, iar doua treimi considera ca firmele se pot adapta la schimbarile care vor influenta locul de munca al viitorului doar prin investitii in proprii angajati.

728x90px-copy

Doi din trei antreprenori (68% din respondenti) cred ca investitia in readaptarea si dezvoltarea abilitatilor angajatilor la cerintele viitorului este cea mai eficienta strategie pentru a avea succes. Alte strategii mentionate de oamenii de afaceri sunt ucenicia si programele de internship (64%) sau mobilitatea si rotatia angajatilor (60% din respondenti), releva un  nou studiu legat de analiza impactului factorilor distruptivi asupra pietei muncii si asupra nevoilor de dezvoltare a abilitatilor si competentelor personalului din companiile din Romania,  realizat la nivelul intregii tari de Business Days, cea mai mare platforma de business networking din Romania.

Antreprenorii chestionati cred ca principalele domenii in care ar investi in cresterea competentelor si dezvoltarea abilitatilor pentru echipa din subordine ar fi comunicarea verbala (36% din raspunsuri), creativitatea (32%) si inteligenta emotionala a angajatilor (31%).

Potrivit studiului, principalele abilitati pe care le cauta antreprenorii la o persoana pe care doresc sa o angajeze este invatarea activa, exprimarea orala si abilitatea de a folosi calculatorul si internetul. Creativitatea este al patrulea criteriu pe baza caruia antreprenorii isi selecteaza viitori angajati. Studiul a fost efectuat pe un esantion de 280 de antreprenori (30%), top manageri (20%), manageri de departament (5%) si HR manageri (45%) din intreaga tara si din domenii diverse.

Potrivit studiului mentionat, principalele bariere de care se lovesc antreprenorii in implementarea strategiei potrivite sunt constrangerile de resurse (26% din respondenti) si faptul ca strategia de resurse umane nu este aliniata la strategia de inovare (18% din respondenti).

Modalitatile preferate de dezvoltare a abilitatilor si competentelor pentru oamenii din organizatie sunt invatarea la locul de munca (82% din respondenti), organizarea de traininguri pentru echipa cu traineri externi (68% din raspunsuri) sau cu traineri profesionisti (61% din respondenti). Principalele probleme ale afacerilor unde antreprenorii cred ca i-ar ajuta sfaturi, idei si sugestii pentru imbunatatirea performantei afacerii lor sunt managementul performantei in organizatie (57% din raspunsuri), gestionarea timpului (43%) si leadership si coordonarea echipei (39%).

Schimbarile aduse de noile tehnologii pe piata muncii vor influenta decisiv afacerile autohtone, cred antreprenorii chestionati. Pe termen scurt, cel mai important factor in opinia lor este cresterea inadaptabilitatii tinerilor la schimbarile de pe piata muncii. Pe termen mediu si lung cei mai importanti factori sunt dezvoltarea clasei de mijloc si schimbarile climatice.

Evenimentul toamnei in materie de antreprenoriat, leadership si dezvoltarea afacerii, CEE Entrepreneurship Summit 2016, se va desfasura in acest an pe 3 planuri:

  • Seria de 68 de manifestari ale editiei 24 Business Days (Hotel Pullman)
  • Expozitia Internationala de Inovatie si Tehnologie de la World Trade Center (19-20 octombrie intre ora 9:00 si 22:00)
  • Brokeraj economic printr-o serie de intalniri de business, sesiuni de prezentare de companie, prezentari de solutii, de produse si servicii in spatiul special amenajat (6 birouri pentru intalniri, 2 sali pentru prezentari de firma si solutii) (19-20 octombrie intre ora 9:00 si 22:00)

Editia de la Bucuresti aduce oamenilor de afaceri, ca si noutate, sesiunile speciale. Acestea sunt o serie de manifestari organizate in colaborare cu experti ai  World Economic Forum, care vor trata teme privind tendintele viitorului, precum si subiecte de impact sau importante din pespectiva schimbarilor pe care le pot genera la nivel de societate si economie.

Inscrierile la evenimentul CEE Entrepreneurship Summit au inceput, iar pana in data de 30 septembrie este perioada early-bird, cu 15% reducere la toate tipurile de acces.

Evenimentul este sustinut de: Raiffeisen Leasing, EY, Fan Courier, UniCredit Bank, Rogalski Damaschin, Profit Point, Zitec, Chivas, Regina Maria, Bonduelle, MedLife, Heineken, Vector Watch, Canon, Asus, Amprenta s.a.

Printre partenerii media ai evenimentului se numara Romania Libera, Editura Amaltea Europa FM, 9am News, Mass Media Consulting, Jurnalul de Afaceri, Business24, Ziare.com, Transilvania Business, IQ Ads, Smark, Zelist Monitor, Softlead, Garajul de PR, Avocat.net, Chic-Elite.ro, Academia Catavencu, Ordinea Zilei, Business Cover, Foodnews, Editura Amaltea, Inspire, EconomiaOnline.ro, Piata Financiara, ANIS, Clustero,   Buticul de Inspiratie by Dana Tudor.

Despre Business Days

Business Days este o platforma de comunicare, informare, schimb de idei, educare si generare de oportunitati pentru mediul de business din Romania. Business Days este formata dintr-o serie de proiecte si platforme de comunicare dintre care mentionam: suita de evenimente Business Days, Business Days TV, Business Days Magazine,  Aplicatia MeetMe, Evenimentele Business Days sunt  considerate de participanti, parteneri si speakeri drept cele mai mari, mai relevante si de impact evenimente de business din Romania si din estul Europei. Scopul Business Days este de a contribui semnificativ la crearea unei culturi antreprenoriale sanatoase si la dinamizarea mediului de business din tara noastra.

Contact: Codruta Nicolescu, director executiv , email: codruta.nicolescu@businessdays.ro, tel + 0741163700

 

Lasa un raspuns

Poti folosi urmatoarele tag-uri si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>