Shine: o noua aparitie editoriala

De curand, la Editura Amaltea a aparut un nou volum – Shine – lucrare scrisa de Dr. Edward M. Hallowell, un renumit psihiatru si profesor la Facultatea de Medicina de la Harvard.

Cum poti ajuta oamenii intr-un mediu concurential acerb sa straluceasca si sa lucreze la potentialul maxim?

shine 3d-500x500Unul dintre cele mai importante roluri ale unui manager este sa angajeze oamenii potriviti in posturile potrivite, astfel incat randamentul acestora sa fie maxim. Exista trei sfere de explorat: ce le place oamenilor sa faca, lucrul la care sunt cel mai talentati si ce aduce valoare proiectului sau organizatiei. Cand angajatul este nepotrivit sarcinii, tot ceea ce urmeaza are de suferit, oricat de atent ar fi urmarit. A munci in postul gresit este ca si cand te-ai casatori cu persoana nepotrivita: va presupune mult efort si putine zile fericite.

In cartea de fata autorul – un renumit psihiatru si profesor la Facultatea de Medicina de la Harvard – vorbeste despre Ciclul Excelentei – un instrument esential pentru cei care vor sa isi inspire oamenii sa obtina rezultate de exceptie.

Fericirea provine din potrivire, nepotrivirea aduce nefericire.

Cu cat este mai mare potrivirea, cu atat mai buna este performanta. Mai intai, pui o persoana intr-un post pentru care stii ca este capabila. O persoana trebuie sa aiba un rol care sa fie clar, in care sa isi poata face treaba, dar care sa ii lase si loc in care sa se intinda si sa fie pusa la incercare. Nu este bine nici sa se intinda prea mult.

– Heather Reisman, Director general, Indigo Books

Daca aplici in practica Ciclul Existentei, viata ta si a tuturor celor cu care interactionezi se va schimba foarte mult in bine. Este o lectura obligatorie pentru cei care doresc sa scoata ce e mai bun de la oamenii lor.

– Ken Blanchard, coautorul bestsellerului „The One Minute Manager”

Pentru a comanda cartea, click aici.

 

One comment to Shine: o noua aparitie editoriala

  • Madalina  says:

    asta se practica in organizatiile mari, si chiar cu succes 🙂

Lasa un raspuns

Poti folosi urmatoarele tag-uri si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>