De ce trebuie sa zambim

images

In afaceri, nu ne putem castiga existenta vanzand prietenilor. Nu ne permitem luxul de a ne alege colegii sau superiorii, clientii sau omologii din alte companii. De aceea, invatarea strategiilor de stabilire a relatiilor cu orice tip de oameni este un aspect vital, iar Nicholas Boothman, autorul lucrarii “Cum sa construiesti relatii de afaceri in 90 de secunde… sau mai putin” ne explica in detaliu cum putem face acest lucru.

Toata lumea stie ca o persoana care zambeste se face mult mai repede placuta si interactioneaza mult mai bine cu cei din jur. Acest lucru se explica prin faptul ca modalitatea cea mai rapida prin care poti reda chipului o expresie atragatoare o constituie zambetul. Zambetul tradeaza fericire, incredere si un caracter usor abordabil. Dar cum poti sa afisezi un zambet sincer atunci cand nu ai avut o zi tocmai buna?

Nicholas Boothman propune urmatorul exercitiu: Stati in fata unei oglinzi cam la o distanta de 45 de centimetri. Priviti-va fix in ochi si rostiti cuvantul “minunat”: tare, incet, cu manie, cu pasiune. Nu va opriti! In final veti izbucni in ras. Repetati exercitiul in fiecare zi, timp de trei zile. Data viitoare cand veti intalni pe cineva, rostiti de trei ori in soapta cuvantul “minunat” si veti incepe sa zambiti!

Daca ne vom familiariza cu aceste tehnici, vom exploata la maximum relatiile pe care le stabilim si vom profita de fiecare intalnire in parte.

Lasa un raspuns

Poti folosi urmatoarele tag-uri si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>