Conduci sau te lasi condus?

imagesdemodat

Cum ar fi daca pe cartea ta de vizita ar aparea trecuta o functie de lider: director de resurse umane, coordonator de marketing, director de vanzari?

Toate suna ca si cum ai conduce ceva, insa chiar daca ai un titlu, asta nu inseamna ca si conduci. Sunt doar niste cuvinte pe o bucata de hartie. Arta de a conduce consta in gandire si actiune, aplicand propria viziune asupra echipei pe care o conduci. In nici un caz o numire in functie nu te poate transforma peste noapte intr-un lider cu viziune.

Pe de alta parte, multi oameni cu functii de conducere pot gandi: “Sunt foarte ocupat. Fara mine, aceasta afacere nu ar putea merge. De fapt, ar fi intr-un mare impas. Eu trebuie sa fiu lider atat prin fapte, cat si prin vorbe.” Nu neaparat, pentru ca a fi ocupat si a conduce sunt doua lucruri total diferite. Daca esti ocupat nu inseamna neaparat ca si conduci o echipa. In cazul in care afacerea ta nu functioneaza decat daca tu esti pe baricade, acesta este in general un semnal puternic ca aptitudinile tale de lider de echipa nu sunt in regula.

Exista un moment cand trebuie sa schimbi toate acestea. Incepe prin a-ti declara un razboi constructiv tie insuti. Analizeaza-te si indentifica acele capcane si bariere invizibile care stau in calea succesului tau. Apoi paraseste lumea afacerilor obisnuite, punand in aplicare planul de actiune pe care Mark Steevens il prezinta in lucrarea “Esti un manager de… modat”:

-Nu trebuie doar sa misti barca in care se afla afacerea ta, ci sa o si rastorni.

-Asa-zisele lucruri inteligente reprezinta adesea doar un mod perimat de a gandi, care mascheaza adevarul.

-Cel mai rau lucru posibil pe care-l poti face este sa imiti succesul. Fii original!

Accepta ca granita dintre a conduce si a te lasa condus este foarte subtire. Constientizand acest lucru vei putea hotari de ce parte trebuie sa fii.

Etichete:  , , ,

Lasa un raspuns

Poti folosi urmatoarele tag-uri si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>